DEMONSTRASJON
Stopp opprustningsvanviddet!
Velferd, ikke våpen
Klimasatsing, ikke krigsbudsjett
Ingen våpen til Israel
Eidsvolls plass, 30.10.2024 kl. 18:00
Appeller: Heidi Larsen (landsstyrerepresentant for SV),
Siavash Mobasheri (landsstyrerepresentant for Rødt),
Rami Samandar (Aksjonsgruppa for Palestina)
 
Arrangører:
Stopp NATO,
Internasjonal Kvinneliga for fred og frihet,
Fredsinitiativet 2022,
Bestemødre for fred
 
Regjeringen har lagt fram sitt forslag til statsbudsjett og det er et statsbudsjett for militær opprustning. Et enstemmig Storting bestemte i vår at Norges militærbudsjett skal økes med over 600 milliarder over de neste tolv årene.
Militarismen styrkes verden over. Stormaktenes kamp om herredømme og kontroll over naturressurser fører oss i gal retning. Det har aldri vært så mange væpna konflikter etter den kalde krigen som nå og antallet mennesker på flukt blir stadig flere. Mens de økonomiske forskjellene øker prioriterer statene våpenmakt over sosiale behov.
Klima- og miljøødeleggelser er blant vår tids største trusler. Våpenindustrien er en stor forurenser og selv i fredstid er militæret en klimaversting. Når krig bryter ut er det ikke bare forakten for menneskeliv som viser seg, men også ødeleggelsen av jordkloden og menneskehetens livsvilkår.
Den norske opprustningen må sees som en integrert del av en verden som blir mer utrygg og konfrontativ. Norske fartøyer skal patruljere asiatiske farvann og bidrar til steilere fronter mellom Nato og Kina. Statseide norske våpenfabrikanter bidrar til Israels folkemord på Gaza. Israels krig mot palestinerne og Libanon truer et helt folk, en hel region og må stanses.
Det er tid for å jobbe for fred, ikke forberede oss på krig.
 
Demonstrasjonen gjennomføres med økonomisk støtte fra Norges Fredsråd
Ønsker din organisasjon å tilsluttet seg? Send melding til Gro Standnes i Internasjonal kvinneliga for fred og frihet, gro.standnes@icloud.com
 
Tilsluttede organisasjoner hittil i tillegg til arrangørene:
Anti-krigsinitiativet
FOR
Fredsbevegelsen på Nesodden
Share →

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *